Джасинда Ардърн – една от най-успешните жени лидери на света, е

...
Джасинда Ардърн – една от най-успешните жени лидери на света, е
Коментари Харесай

Ах, тази Джасинда: 2 години управление в 2 минути!

Джасинда Ардърн – една от най-успешните дами водачи на света, е провокирана от екипа си да опише за 2 минути какво тъкмо е свършило държавното управление ѝ за две години. Гордостта от добре свършената работа е изписана на лицето ѝ, а думите ѝ отекнаха в обществените мрежи. Списъкът на Ардърн включва основаване на хиляди работни места, засаждане на милиони дървета, увеличение на минималната заплата, понижаване на равнището на безработица, ефикасна битка с онкозаболяванията и грижа за психологичното здраве.

ICYMI: @jacindaardern took on the challenge to run through two years' worth of Government achievements in two minutes. See how she got on ⬇️ pic.twitter.com/vuse252gWw
— New Zealand Labour (@nzlabour) November 4, 2019
Радостта ѝ от основаването на нови класни стаи и опцията на децата да вървят на учебно заведение, без родителите да заплащат спомагателни пари, е неподправена. Възможността да се понижи насилието посредством ефикасни ограничения и наемането на повече полицейски чиновници, също е част от достиженията на Ардърн и екипа ѝ. Грижата за бездомните и хората със зависимости е предпочитана, както и опазването на околната среда. 



Но всичко това не би било допустимо, в случай че тази енергична жена не беше подкрепяна от също толкоз впечатляващ сътрудник – Кларк Гейфорд. Именно красивият водещ на телевизионно шоу за риболов е този, който поддържа министър-председателя на Нова Зеландия по този начин, че да може тя да има с какво да се гордее по време на двегодишното си ръководство. Ардърн е втората жена в света, която роди по време на премиерски мандат и която се върна стремително на работа (след Беназир Бхуто, станала майка през 1990 година, до момента в който беше министър-председател на Пакистан). А бащата на детето ѝ е неотлъчно до нея, като поема по-голямата част от грижите за фамилията и дома. Неведнъж Гейфорд и бебето са участвали на събития от международна значителност, като Ардърн даже не пропуща да си поиграе с дъщеря си преди обществените си речи. 

 
5 невероятни дами водачи, поради които можем да завиждаме на страните им
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР